Papier van het Handvest.

De tekst van het Handvest werd door Wilco Lambrechts op het papier gezeefdrukt. Hij drukte ook kaarten met de compassieslogan van Mwah Tekstuele Verwenners.

Wie goed naar het papier van het Handvest voor Compassie kijkt, ziet dat zij bestaat uit vele verschillende gekleurde snippers. Iedere snipper heeft zijn eigen verhaal.

Het papier waarop het Handvest is gedrukt werd in april en mei 2016 op ambachtelijke wijze gemaakt door Marieke de Hoop. Ze ging op pad in de stad en vroeg mensen om op handgeschepte vellen gekleurd papier hun ideeën over compassie in Rotterdam op te schrijven en te tekenen. Gedachten, twijfels, voornemens, hoop en verlangens vulden de vellen papier.

Jong en oud schreef mee. De reis ging langs het Schrijfcafé, de Valentijn- en Van Oldenbarneveltschool, middelbare school Wolfert van Borselen, natuurvoedingswinkel An-dijvie, woonzorgcentrum De Schans, de Meesteren Foundation en het kinderfeestje in Mariekes Papiermakerij de Hoop.

Terug in de papiermakerij werden de gevulde vellen verpulpt, gemixt en vermengd met overgebleven aspergeschillen, resten touw uit de touwfabriek van Schouten en snij-afval van drukker Faas Printmedia. Zo leverden ook de buren hun bijdrage. Het papier werd geschept. En gedroogd. En toen vormde het een geheel, één verhaal, één document met een gezamenlijke wens.